Lansare de carte


Biblioteca Municipală „Gala Galaction” a organizat miercuri, 19 aprilie, de la ora 11.00,  lansarea de carte „Agricultura şi industria alimentară la sfârşitul sec. XX şi începutul sec. XXI în judeţul Teleorman”, autor Paul C. Şchiopu.

Auorul spune că ideea acestei cărți s-a născut din necesitatea unui blitz a stării tehnice și economice a agriculturii și industriei alimentare în județul Teleorman, la sfârșitul economiei de tip socialist – anii 1999-2000 și începutul economiei de tip capitalist – anii 2001-2015. Paul Șchiopu, pe lângă latura economică pe care și-a dezvoltat-o foarte mult în timp, are propria experiență profesională acumulată la CAP Ulmeni, Direcția Agricolă Teleorman, Banca Agricolă și Industria Cărnii, însumând peste 30 de ani de lucru în domeniu.

”Prin această lucrare, am încercat să ofer, prin modestele mele contribuții, celor interesați de studiul istoriei agrare și al economiei județului Teleorman, o documentare cât mai fidelă asupra unora dintre preocupările locuitorilor acestor meleaguri binecuvântate de Dumnezeu cu pământuri fertile și climă moderată”, aflăm de la autor în cuvântul către cititorii săi. Publicistul Paul C. Șchiopu are peste 20 de cărți publicate, în cea mai mare parte monografii.

Au vorbit despre carte bibliotecara Marinela Rușanu, publiciștii Ionel Scarlat, Gabriel Argeșeanu și Gheorghe Olteanu. Momentul intervenției autorului a fost prefațat de un scurt metraj care l-a prezentat pe Paul C. Șchiopu în anumite momente ale activității publiciste și o retrospectivă a Roșiorului din perspectiva temei cărții.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe a Direcției pentru Cultură, Educație, Creație și Sport din Roșiorii de Vede

http://www.ziarulmara.ro/wp-content/uploads/2017/04/nr2683.pdf