Fundătura I Căluşari


Dintre cele trei fundături care s-au creat prin desprinderea lor din str. Căluşari, ca urmare a vânzării ca „locuri de casă” a terenurilor şi respectiv, construirea locuinţelor în fostele grădini care se situau între Calea Carpaţilor şi strada Căluşari, această fundătură  este singura care a luat fiinţă în prima jumătate a secolului.

Traseul în lungime de 185 m şi cu  lăţimea de 3 m porneşte spre vest din strada Căluşari  după imobilul cu numărul 49 şi se opreşte la limita  proprietăţilor particulare

Întrucât fundătura s-a creat prin cumpărarea, mai ales de către familii cu venituri mici,a unor bucăţele de teren pe care să-şi construiască o casă, grădinile şi curţile sunt mult mai mici decât ale celor din strada Căluşari.

Şi locuitorii acestei fundături au lucrat, iar unii chiar mai lucrează , în sistemul transporturilor feroviare, dar trebuie să remarcăm că pe această stradă au locuit câţiva fântânari (mici meseriaşi care făceau fântâni la gospodăriile populaţiei) ce au fost solicitaţi atât în oraş cât şi în satele învecinate.

Reclame