Strada Bratcov


          În Roşiorii de Vede strada Bratcov este singura stradă care urmează cursul unei ape.Ea este una din  străzile amplasate în extremitatea sud-vestică a municipiului, zonă unde foarte multe drumuri îşi păstrează numele aşa cum le-au avut în secolul al XIX-lea. În urmă cu 100 de ani,  în documente, o regăsim sub numele de Plaiul Bratcovului.

Astăzi plăcuţele de identificare poartă înscris numele de str.Bratcov, dar întrucât râul vecin se numeşte tot Bratcov şi vechea  denumire era Plaiul Bratcovului consider că este corectă denumirea de Strada Bratcovului.

După primul război mondial edilii locali au întocmit o documentaţie pentru extinderea Plaiului Bratcovului şi în aval  de Calea Dorobanţilor, până la intersecţia cu strada Tudor Barbu, soldat aici urmând a se ridica locuinţe, iar strada trebuind să poarte  denumirea de Strada Splaiului, după modelul Splaiului Independenţei din Bucureşti. Lipsa de interes a localnicilor pentru construcţia de locuinţe în această prelungire a făcut ca strada  să se oprească la întâlnirea Căii Dorobanţilor.

Între stradă şi râul Bratcov este amplasat un dig de pământ care , proiectat în anul 1974, a fost realizat pe terenurile expropriate prin Decretul Consiliului de Stat nr. 48 din 31.III.1975 şi Decretul Prezidenţial nr. 201 din 18.VI.1976, pentru diminuarea efectelor inundaţiilor.

(sursa: Străzile din Roșiorii de Vede, autor Eugen Ovidiu Vlad)