Strada Soldat Tudor Barbu


Înainte de a purta acest nume, strada s-a numit strada Popa Buturugă în memoria celui care a permis ca pe terenul bisericii Sfânta Cruce să se creeze un drum pe care locuitorii din strada Stegarului şi strada Ceauş Firică puteau să ajungă la râul Bratcov. De la sfârşitul deceniului al treilea din secolul trecut strada a primit numele unuia dintre eroii roşioreni ce şi-au pierdut viaţa în timpul războiului pentru întregirea neamului ( 1916-1918). A fost ales Tudor Barbu pentru a da nume acestei artere întrucât familia tânărului erou locuia pe o stradă vecină. Numele său este înscris şi pe monumentul din curtea bisericii Sfântul Ilie aflată la câteva sute de metri spre est faţă de amplasamentul străzii pe care o prezentăm.
În anul 2000 strada soldat Tudor Barbu, îşi are obârşia în str. Stegarului şi se încheie la poalele rambleului pe care este amplasat Drumul Naţional nr. 6 (strada Avram Iancu).
Odată cu amenjarea în deceniul opt al secolului al XX-lea a variantei Drumului Naţional Nr. 6 pentru eliminarea tranzitului desfăşurat prin centrul oraşului s-a desfiinţat capătul vestic al străzii Tudor Barbu, soldat astfel încât ea nu mai are acces la râul Bratcov.
Lungimea străzii este de 194 m iar lăţimea de 8 m.
(sursa: Străzile din Roșiorii de Vede, autor Eugen Ovidiu Vlad)

Reclame